tre rätters för tio personer...

image47
Min Annika fyllde år och vi väntade åtta vänner över på middag. Allt var perfekt förberett och blev strålande bra.
Som en liten ministarter hade vi kex och Tryffelkräms färskost med gräslök. Mycket uppskattat!

Förrätt: Scallops, färsk sparris, citronsås & laxrom. Succe!

Huvudrätt: Oxfile & fläskfile medaljonger med getost lasagne. Sås var reducerad rödvinssky.  Smörstekta kantareller. Papaya och avokado salsa & morots tzatsiki som tillbehör. Succe!

Efterrätt: Annika gjorde en väldigt, väldigt god choklad kladdkaka med vispgrädde. Succe!

Scallops på sparrisbåt i citronsås

image46
Har under en tid funderat på vad jag skall hitta på att bjuda på till förrätt när min Annika skall ha födelsedagsbjudning. Något med Scallops, denna fantastiska lilla mussla får det nog bli. Fick inspiration av denna lilla anrättning under ett väldigt trevligt besök på en liten Dansk kro i en liten stad som knappt har ett namn.

Mekade en del med citronsåsen.... Blev till slut väldigt bra.
Skalade skalet av en citron och hackade detta. Kokade snabbt i en minut.

1 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 fiskbuljong tärning
citron skalet

Koka några minuter. Smaka av med citronsaft tills perfekt syra erhålls. Sila av såsen och tillsatte gurkmeja för en underbart gul färg. Satte litte reducerad balsamico med citronsmak på kanten. Perfekt tillsammans med såsen.

Kokade sparrisen i vatten med lite salt och honung.

Stekte scallopsen i olivolja och på slutet en klick smör och hackad vitlök.
 
Skall försöka få tag på laxrom som hade satt pricken över i:et samt en dillkvist. DONE!
Ps. Hittade laxrom på ica! Gången efter så hade de utgått ur icas sortiment visst... Hittade dock 4 burkar i en annan butik.  Slog till & köpte dem direkt.

Stansringsset inhandlat!

image45

Fint set av stansringar. Spännande och kul!

färsk pasta med lax och underbar hummersås

image43

Stekte lax på väldigt svag värme. Kokade en hummersås och puttade i lite röd stenbitsrom, charlottenlök & vitlök.
Kokade pasta som fick perfekt tuggmotstånd.
Pasta i botten, toppade med laxbitar och den underbara hummersåsen. Målade på lite reducerad balsamicovinäger  med smak av citron. Detta var perfekt för denna rätt! Serveras med ett glas isvatten med citronsmak. DONE!

Scallops och jätteräkor serverad på färsk sparrisbåt

image41

Scallops med knaperstekt bacon

image40

Perfekt bit oxfilé, smörstekta champinoner och getost lasagne.

image38
Getost lasagne lagades iordning i god tid. Stekte köttet i vrålhet panna,  en minut/sida. Sen in i 150 gradig ugn tillsammans med lasagnen. Smörstekte championer och droppade på lite vit tryffelolja. Efter tio minuter var köttet 58 grader och fick vila i tio minuter under folie. 63 grader var köttet efter vila och allt kunde serveras. Balsamico orginal och balsamico hallon fick också besöka denna anrättning. DONE! 

Färsk pasta med Jätteräkor, scallops och bacon.

image36
Kan man blanda olika goda ingridienser och få en rätt som blir god... Japp, det kan man.
Slängde i jätteräkor, scallops och hackad bacon i en vrålhet panna. På med lite tigersås mot slutet och på med en trea grädde. Kokade färsk pasta så allt var färdigt samtidigt. Underbart gott!  

RSS 2.0