God mat kräver råvaror av 1:a klass...


Några hinkar färskpotatis odlar vi här i murarhinkar samt en potatistunna..


Mangold, sockerärtor, rädisor, morötter, broccoli mm. Odlas i pallkragar.


I växhuset odlas tomater, gurka, chilli, druvor, meloner mm.

Här är en av de två örtagårdarna. Full med massor av goda örter.

Den nya örtagården. Det skall alltid finnas goda örter.


Efterrätter är gott & till det behövs bär. Svarta, röda & vita vinbär, Krusbär, plommon, äpple & ett familjeäppelträd.
Nu skall de bara växa.....

Middags bjudning i Orremaden

Förrätt: Pilgrimsmussla, serverad på färsk honungskokt sparris med ljuv citronsås. Toppat med laxrom och en dillkvist.

Huvudrätt: Lammytterfile med getostlasagne. Till detta serveras en reducerad rödvinssky och avokado & papaya salsa.

Efterrätt: Kulfi, färska jordgubbar, handvispad grädde och chokladstaket.


Perfekt förberedd bjudning. Scallops ligger på hushållspapper för torkning. Desert tallrikar färdig preppade med jordgubbar. Choklad staket färdigt för montering. Rödvinssåsen & citronsåsen står i varmvattenbad. Under folien ligger färdiga getost lasagner som väntar på att få en sista sväng in i ugnen. Vitlök & persilja väntar på stekpanna tillsammans med smör och scallops. Lammytterfileerna ligger framme för värmeutjämning. Nu kan gästerna komma!


Färska svenska jordgubbar.... Hemmagjord kulfi.... vispgrädde & chokladstaket. Slurp!


RSS 2.0