Scallops på sparrisbåt i citronsås

image46
Har under en tid funderat på vad jag skall hitta på att bjuda på till förrätt när min Annika skall ha födelsedagsbjudning. Något med Scallops, denna fantastiska lilla mussla får det nog bli. Fick inspiration av denna lilla anrättning under ett väldigt trevligt besök på en liten Dansk kro i en liten stad som knappt har ett namn.

Mekade en del med citronsåsen.... Blev till slut väldigt bra.
Skalade skalet av en citron och hackade detta. Kokade snabbt i en minut.

1 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 fiskbuljong tärning
citron skalet

Koka några minuter. Smaka av med citronsaft tills perfekt syra erhålls. Sila av såsen och tillsatte gurkmeja för en underbart gul färg. Satte litte reducerad balsamico med citronsmak på kanten. Perfekt tillsammans med såsen.

Kokade sparrisen i vatten med lite salt och honung.

Stekte scallopsen i olivolja och på slutet en klick smör och hackad vitlök.
 
Skall försöka få tag på laxrom som hade satt pricken över i:et samt en dillkvist. DONE!
Ps. Hittade laxrom på ica! Gången efter så hade de utgått ur icas sortiment visst... Hittade dock 4 burkar i en annan butik.  Slog till & köpte dem direkt.

Kommentarer
Postat av: Nickan

Ser JÄTTEGOTT ut!
Vattnas i munnen.

2008-05-19 @ 10:11:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0