Scrambled eggs med lax & stenbitsrom

image35
Underbar morgon! Solen skiner och jag skall ut i trädgårn hela dagen. Kanske blir att plocka fram grillen!
Scrambled eggs. Enkelt men ändå så gott. Smör och olivolja i kastrullen. I med några ägg. Rör hela tiden med en slickepott. Så fort du ser i botten att ägget börjar sätta sig så lyft av kastrullen och rör tills botten är fri igen. På med kastrullen på plattan igen och förtsätt tills ägget är krämigt och fint. Hackad gräslök åker i tillsammans med en klick creme fraiche och några droppar tryffelolja, salt och peppar(saltar man innan så separerar vattnet från äggen och det blir gryningt och misslyckat). Toppa med lite lax och stenbitsrom. Denna perfekta frukost brukar jag servera tillsammans med en bit rostat bröd. Byter ibland ut laxen mot vitlöksstekta jätteräkor. DONE!

Räkfylld avokado

image33
Hade inget att göra. Då är det perfekt att knalla in i köket och greja lite. Fylld avokado blev det för att ha nått att göra. Creme fraiche, räkor, lite smått hackad rödlök och lite rom på toppen. Blev en dutt citronsaft  också.

Langos till frukost!

image32
Hade varit på klassfest på Lördagen och på Söndag morgon behövde dagen starta med nått riktigt gott. Det fick bli Langos. Mumsigt! Kräftstjärtar, räkor, ost, rödlök, svart & röd rom, creme fraiche. Langosbrödet var penslat med underbart vitlökssmör också...  Perfekt start på dagen!

Baconinlindad kycklingklubba med sås gjord på vin, kycklingbuljong, grädde och svartvinbärsgele. Serverad på en bädd av ris.

image31
Med hjälp av digitaltermometern är det enkelt att få rätt temperatur på köttet och det blir såååå saftigt! Såsen blev fantastisk. Redning, kycklingbuljong, vitt vin, sky från kycklingen, grädde och lite svartvinbärs gele.

Lammytterfilé, getost lasagne, reducerad rödvinssky, smörstekta kantareller & getost kräm.

image30

Mumsig köttbit, reducerad rödvinssky och räfflad potatis kokt i smörolja.

image29

Igår köpte jag mig en mandolin

image28
Nya leksaker till köket!

Laxsoppa med getost, potatisrulle och scallops.

image27

Koka purjolök & morötter i fiskbuljong. I med en skvätt hummerbuljong och fisksoya för fin sälta. I med lite redning för att tjocka till soppan. Kör sen i mixer.

Sjud laxen varm, stek scallopsen i lite smör. Värm potatisrullen.
Avsluta med lite färsk persilja på toppen och en bit getost. DONE!


Äpplehavregrynsgröt med macka med gravad lax och äggröra.

image25
Havregryn & äppelbitar kokas i mjölk. Lite salt & råsocker. Serveras med kanel, grädde och ringlad honung på toppen.

Macka med mumsig röra på creme fraiche, stenbitsrom, kaviar, gräslök och kokt ägg. Toppas med gravad lax och små klickar rom och lite dill. DONE!

Potatisbakelse med gravad lax och Hollandaise sauce

image23

Fisksoppa med musslor, krabba & räkor

image20

Dag 1 på matlagningskurs lagade vi denna fisksoppa på blandad fisk, krabba, räkor, musslor och mycket annat gott.

Snabbrökt fläskkotlett, katalansk potatispuré med bbqsås.

image19

Koka mjölig potatis med lagerblad, vitlöksklyftor citronsaft och salt.
Stöd potatisen tillsammans med philadelphiaost och grädde till ganska lös puré.
Riv citronskal och tillsätt bladpersilja. Salta & peppra.
Stek kotlett snabbt i väldigt varm panna i smör och olivolja. Ca 1 min / sida. In med kotletten i ugnen och låt stå i 100 grader tills innertempen är 58 grader. Ta ut och låt vila under folie i ca 10 minuter tills mitt tempen är 62 grader.
Såsen. Svetta vitlök och lök mjuk. Tillsätt rödvin & redning. Koka ner såsen till hälften. Sila och tillsätt tigersås och lite rökessens. DONE!

Krämig risotto lyx


image15

Krämig risotto lyx. Saffrans risotto på hummerfond & vitt vin. Scallops & räkor.


Koka en hummerfond. Håll varm.
Svetta vitlök & lök i lite smör och olivolja.
Tillsätt risottoris & stek 2-3 minuter. Tillsätt vitt vin.
När vinet är inkokt i riset tillsätt hummerfond. En slev i taget & rör med slickepott. Strö i en tuss saffran.
Riv ost, hacka parmesanen & gräslök.
Stek saltade scollops & räkor i het panna, snabbt. Häll stekspadet i risotton.
Tillsätt ost, gräslök och mot slutet åker scallops & räkorna i.
Servera genast. DONE!
image17

Vinkokta musslor med en bit toast

image12

Key lime pie

image11

Key lime pie---- Digistivekex, kondenserad mjölk och limejuice.

Scallops med smör på persilja och liiiite vitlök. Tillbehör: bit bröd till smöret.

image10

Het räkwok med bambuskott

image9

Mustig köttgryta med färska örter.

image8

Smarrig köttbit med röstipuck och bbqsås stänk.

image7
Smarrig köttbit med röstipuck och bbqsås stänk.

Thailänsk banandesert i kokosmjölk

image6



Thailänsk banandesert i kokosmjölk. Sötat med råsocker och saltad alldeles lagom. Intressant. Kanske en mynta kvist på toppen vid servering.

Viltmix med rårörda lingon på hembakt stekpannebröd, getostlasagne och mini avokado.

image5

Viltmix, med nyplockade kantareller, rårörda lingon på hembakt stekpannebröd, getostlasagne och mini avokado.




Lyxig laxtoast bakelse med skaldjurs besök

image4

Lyxig laxtoast bakelse, med citron majonäs, gravad lax, stenbitsröra. Toppad med stekta heta jätteräkor.


Finhacka laxen.
Blanda ihop creme fraishe, stenbitsrom och finhackad rödlök till en röra.
Stek räkorna i olja + smör. Ett par droppar tigersås får fart på smaken.
Rosta brödet. Stansa ut med timbalringen en botten och en topp. Tryck ut toppen ur ringen.
Nu har vi botten kvar i ringen. Bygg på med lite citron majonäs, sen kommer laxen. På med romsåsen. Avsluta med locket. Nu trycks bakelsen ut på tallriken.
Toppa med en klick röra och ett par räkor och några gräslöksstrån. DONE!

Risotto bakelse från havet

image3

Risotto bakelse med lax, avokado & heta jätteräkor. Med en touch av limejuice på toppen.



Börja med att hacka laxen, skiva avokado så detta är färdigt när risotton är klar.
Tillverka risotton. Fräs lök & vitlök tills mjukt. Tillsätt riset och fräs tills det börja ändra färg. Täck riset med vitt vin sen fiskfond,(eller kanske prova hummerfond), peppra.(fonden innehåller salt).
Fräs räkorna i lite olja + smör och några droppar tigersås för lite drag i smaken.
Timbalringa risotto, laxen, avokado. Toppa sen med räkorna och pressa lime över bakelsen. DONE!

Färsk pasta med besök från havet

image18

Färsk pasta med hummersås, scallops, jätteräkor och stenbitsrom. Mycket gott!




Svetta vitlök + lök i smör+olja.
I creme fraiche, hummerfond, redning, salt & peppar. Koka några minuter. Sila såsen i ny kastrull.
Stek scallops i smör+olja, ös med smöret under tiden. Endast saltade, peppra när de är klara.
Stek räkor. Lägg i scallops, räkor i såsen(spara några för att toppa med).
Koka pastan och värm tallriken i ugnen.
Montera.. Pasta... såsen... toppa med några scallops, räkor, lite dill och stenbitsrom. DONE!

RSS 2.0